Παιδικά έπιπλα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του παιδιού

Δείτε όλα τα προϊόντα

Παιδικά έπιπλα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του παιδιού

Δείτε όλα τα προϊόντα

Παιδικά έπιπλα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του παιδιού

Δείτε όλα τα προϊόντα
/

Οικολογια

οικολογικα παιδικα επιπλα

Η de-code θέτει το περιβάλλον σε πρώτο πλάνο

Ξύλο, το απόλυτα οικολογικό υλικό
Το ξύλο αποτελεί τον κύριο πρωταγωνιστή στις δημιουργίες της de-code. Ένα από τα πιο φιλικά -αν όχι το πιο φιλικό υλικό απέναντι στον άνθρωπο και το περιβάλλον, το ξύλο χρησιμοποιείται στην πλειοψηφία των κατασκευών της εταιρείας. Από την πλευρά τους, παγκόσμιοι περιβαλλοντικοί οργανισμοί όπως η WWF το έχουν ανακηρύξει ως το πλέον οικολογικό υλικό, τόσο εξαιτίας των ιδιοτήτων του όσο και των ενεργειακών του επιδόσεων.

Βιωσιμότητα & Ανακύκλωση
Το ξύλο ως υλικό και τα συνακόλουθα παραγόμενα ξύλινα προϊόντα προέρχονται από περιοχές όπου επιτρέπεται η νόμιμη υλοτόμηση (αειφόρος διαχείριση δασών). Αυτό σημαίνει ότι το ξύλο προέρχεται από δάση όπου δέντρα ξαναφυτεύονται με μεγαλύτερη συχνότητα από αυτήν που κόβονται. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η προστασία και η ισορροπία του περιβάλλοντος καθώς κατά την παραγωγή του οικολογικού αυτού υλικού, δεσμεύεται το διοξείδιο του άνθρακα. Το ξύλο συνιστά φυσική και ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, γεγονός που επιτρέπει στα έπιπλα της de-code, εφόσον ολοκληρώσουν τον κύκλο ζωής τους, να ανακυκλώνονται χωρίς να επιβαρύνουν καθόλου το περιβάλλον.

Φορμαλδεΰδη
Τα προϊόντα της de-code παρουσιάζουν μηδενική εκπομπή φορμαλδεΰδης. Η εταιρεία έχει στην κατοχή της όλα τα απαραίτητα εγκεκριμένα πιστοποιητικά που το αποδεικνύουν.

Οικολογικά βερνίκια βαφής
Το στάδιο της βαφής των προϊόντων πραγματοποιείται με οικολογικά βερνίκια χωρίς χρήση διαλυτικών.